РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЧАЧАК

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ - ЧАЧАК, СРБИЈА

Луткарске радионице

У Научном  клубу  Регионалног центра Чачак, почео  нови циклус луткарских  радионица за децу. Термини: Среда – Петак - 10:00 – 12:00 часова. Данас је било присутно 40 малишана. Радионице води Мила Мутавџић и Милисавка Бабовић

Музичка радионица

Програм радионице:Упознавање инструмената-труба, Музика и покрет - Кад си срећан, Ивин воз,...
Слушање класичне музике и упознавање композиција – Штраус - На лепом плавом Дунаву, Игра и плес уз валцер из Успаване лепотице - објашњење валцера, Певање песмица - Заклео се бумбар,  Лако је пруту да се соколи, Миш је добио грип, Деца су украс света, На крај села, Вишњичица род родила, У Милице... Бројалица-Еци,пеци пец

Друга радионица у циклусу научних радионица Заронимо руке у свет науке

Тема друге радионице у циклусу научних радионица Заронимо  руке у свет науке била је оптика. Шта је оптика? Шта проучава? Где има примену? Само нека од питања на која су учесници добили одговоре. Креативна, интерактивна научна играоница, тако бисмо могли назвати ову радионицу, коју води Олга Дукић, наставница физике.

У Научном клубу Регионалног центру настављамо активности са циклусом музичких радионица за децу

Почео је циклус музичких радионица за децу. Програм радионице: Упознавање инструмената - клавир
Музика и покрет - Кад си срећан... Слушање класичне музике и упознавање композиција - За Елизу, Моцартова соната-Фациле...
Композитори - Моцарт и Бетовен. Певање песмица - Лептирићу шаренићу, Миш је добио грип, Деца су украс света,На крај села, Вишњичица род родила, У Милице...

Почео нови циклус радионица за децу у Научном клубу Регионалног центра Чачак

Почео нови циклус радионица за децу у Научном клубу Регионалног центра Чачак под слоганом ЗАРОНИМО РУКЕ У СВЕТ НАУКЕ. Радионице води Олга Дукић, наставник физике у ОШ"Вук Караџић". Учествовало је 15 деце различитих узраста.

Обележили смо НАЦИОНАЛНИ ДАН НАУКЕ! Велики дан у част великану НИКОЛИ ТЕСЛИ!

Дан науке, пригодним програмом обележили смо данас, 10. јула 2018.године у  Научном клубу Регионалног центра Чачак. Наставница физике, Олга Дукић, са својим сарадницима, ученицима осмог разреда ОШ „Вук Караџић“, као и ученици из ОШ „Филип Филиповић“, приредили су презентацију  и серију огледа посвећену Николи Тесли, најмлађим другарима  из ПУ "Моје детињсрво", ПУ „Гимназион“ и  дечјег центра „Чаробни свет“ из Чачка. Малишани  из предшколских установа били су део националног „Дана науке“ у Регионалном центру. Данас смо сви нешто ново научили и  кроз интерактивне радионице разоткривали  тајне Теслиних проналазака!

У Регионалном центру одржана трибина „Образовна истраживања у функцији развоја образовних политика Подтема: Eкстернo и национално тестирање ученика“

У Регионалном центру , 6. јула 2018. године, одржана трибина „Образовна истраживања у функцији развоја образовних политика Подтема: Eкстернo и национално тестирање ученика“.
Предавач је била  др Гордана Чапрић, заменик директора Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања.  Трибини је присуствовало 50 наставника из Моравичког округа и сви су добили по 2 сата стручног усавршавања у установи.

ЧЛАНИЦЕ УДРУЖЕЊА "НАДЕЖДА ПЕТРОВИЋ" НА 7. МЕЂУНАРОДНОМ БИЗНИС САМИТУ У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

УПЖ "Надежда Петровић" као модератори, панелисти и потписници споразума о заједничкој сарадњи на Бизнис Самиту у Врњачкој Бањи 30. 6.2018.г. Председница Удружења Весна Баур потписала се Споразум о сарадњи са још два Удружења ; УПЖ Визија из Крагујевца и УПЖ Илинка Илић из Краљева. Чланице су учествовале и на панел дискусијама "Како до успешног бизниса" и "Држава и мали бизнис" Панелисткиње из Чачка биле су Горица Станојевић и Весна Баур а модератор Панела 2 Горана Танасковић.
Још једно успешно презентовање Удружења и њених чланица, доказ да се све може када се хоће и мотивација осталим женама да покрену сопствени посао.

У Шапцу одржан састанак Мреже РЦ и ЦСУ Србије са Центром за промоцију науке

У шабачком Центру за стручно усавршавање, у просторијама Научног клуба, 27. и 28. јуна 2018. одржана је Седница Мреже, Регионалних центара, Центара за стручно усавршавање и Центра за промоцију науке.

Опширније: У Шапцу одржан састанак Мреже РЦ...

У Регионалном центру одржане Coca-Cola радионице-подршка младима

27, 28 и 29. јуна .2018 године,  Coca-Cola радионице-подршка младима био је посвећен темама као што су:  Вештина продаје, Пословна комуникација и Лични план.

Сви учесници су на крају радионица, које су биле у знаку доброг расположења и интерактивне комуникације, добили сертификат који издаје Coca-Cola HBC Србија а који ће им знатно олакшати процес проналажења посла.

facebook banner

Број прегледа чланака
847480