РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЧАЧАК

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ - ЧАЧАК, СРБИЈА

У ОШ "Кирило Савић" у Ивањици одржан семинар „Примена тестова знања у основној и средњој школи“

View the embedded image gallery online at:
https://rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeId00127e9e1c
У организацији Регионалног центра Чачак,  9. и 10. децембра 2017. године, у ОШ "Кирило Савић" у Ивањици одржан је семинар „Примена тестова знања у основној и средњој школи“. Семинар су реализовале Катарина Дуњић Мандић и Татјана Јаћимовић, Присуствоало 30 наставника из ове школе.

У Регионалном центру одржан семинар „Тематски и интердисциплинарни приступ планирању наставе“

View the embedded image gallery online at:
https://rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeIda68694cbb4
Семинар „Тематски и интердисциплинарни приступ планирању наставе“  одржан је  9. и 10. децембра  2017. Семинар се налази у Каталогу програма сталног стручног усавршавања
наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2016/2017. и 2017/2018.  под редним бројем 454 (К2, П1), траје два дана и носи 16 бодова. Семинар је организован за наставнике из ОШ „Вук Караџић“ из Чачка.

У Роћевићима програм обуке „У борби против насиља учествујемо сви – родитељи и ми“

View the embedded image gallery online at:
https://rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeId7ed4114c2c
У ОШ „Јован Дучић“ у Роћевићима 9. децембра одржан је програм обуке „У борби против насиља учествујемо сви – родитељи и ми“. Говорило се о друштвеном контексу у коме обитава данашња школа, о облицима и нивоима насиља, о препознавању насиља и процедурама у вези са њим, о ефикасној и ефектној сарадњи са породицом... Атмосфера радна и подстицајна, мноштво сјајних идеја за превенцију насиља и унапређивање сарадње са родитељима.

Велико је задовољство било за ауторке овог програма обуке Наташу Турунташ и Марину Павловић када су им полазници образложили позив да говоре на тему „насиља“. Наиме, њих две су прошле године одржале други семинар у овој школи чији су аутори, па су их одабрали, како кажу, јер све о чему говоре применљиво је у пракси и веома корисно.

 

У Регионалном центру одржан семинар „Како унапредити ангажовање ученика креирањем електронских часова на Мудл платформи“

View the embedded image gallery online at:
https://rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeId9b499b3763
Семинар „Како унапредити ангажовање ученика креирањем електронских часова на Мудл платформи“  одржан је у компјутерској учионици за 20 учесника,  9. и 10. децембра  2017. Аутори семинара су Наталија Диковић, наставник техничког иинформатичког образовања, ОШ „Петар Лековић“, Пожега и  Олгица Спасојевић, професор српског језика и књижевности, ОШ „Петар Лековић“ Пожега. Семинар траје два дана и носи 16 бодова.

У Регионалном центру одржан други део семинара „Савремене школске библиотеке у Мрежи библиотека Србије и стручни библиотечки послови“

View the embedded image gallery online at:
https://rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeId6e9887ecd2
Матична служба Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ одржала је  у суботу, 2. децембра 2017. године, у Регионалном центру у Чачку други део семинара „Савремене школске библиотеке у Мрежи библиотека Србије и стручни библиотечки послови“ чиме је завршен јесењи циклус групних обука за школске библиотекаре Моравичког округа. Чак 54 полазника присуствовало је  семинару у трајању од 5 сати на коме су  предавали библиотекари Дубравка Илић и Владимир Симић.Тема о којој се детаљно говорило био је положај школске библиотеке у Мрежи библиотека Србије (МБС) и значај достављања валидних података о њиховом пословању Матичној служби, како би се на адекватан начин ажурирала ова база података. Анкета о библиотечком пословању школске библиотеке приказана је детаљно на видео-презентацији и објашњен исправан начин њеног попуњавања. Истовремено, полазницима је указано да само коректно свакодневно обављање стручних послова омогућава да о томе имају тачне и употребљиве податке, које почетком сваке календарске године достављају Матичној служби.Осим бројних питања, библиотекари из основних и средњих школа  имали су речи хвале за одговоре и информације које су добили, и предложили предавачима да почетак следећег полугођа актуелне школске године буде време за ново окупљање на теме из библиотечке струке.

Одржана Оснивачка скупштина подружнице Српског хемијског друштва за МО

View the embedded image gallery online at:
https://rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeIde356793340
Дана 2. 12. 2017. године са почетком у 11 часова одржана је Оснивачка скупштина подружнице Српског хемијског друштва за Моравички округ са следећим дневним редом: 

-        Отварање скупштине – Горица Станојевић, директор Регионалног центра

-        Антибиотици – предавање – гост академик проф. др. Живорад Чековић

-        Избор председника подружнице СХД за Моравички округ

-        Избор чланова председништва подружнице

-        Разно

-        Колегијални разговори са академиком Чековићем

Скупштина је одржана у просторији Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању у времену од 11 – 14 часова.

Присуствовало је 19 наставника хемије од укупно 30 наставника Моравичког округа.

Преузмите извештај....

Инфо дан за пројекте Еразмус+

View the embedded image gallery online at:
https://rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeId2879fc3c2b
Фондација Темпус је организовала  информативни дан о отвореним конкурсима програма Еразмус+ у области образовања и младих. Инфо дан  је  одржан, 1. децембра 2017. У Крагујевцу. Директорка Регионалног центра, Горица Станојевић и Оља Крупеж, наставница српског језика у ОШ „Милица Павловић“ су присуствовале овом догађају.

Округли сто „Смањивање ризика од природних катастрофа“

View the embedded image gallery online at:
https://rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeIdf3d6424ed1
Пројекат Смањивање ризика од природних катастрофа има за циљ континуирано спровођење активности чијом реализацијом се смањује ризик од последица природних катастрофа. Кроз сарадњу са локалним самоуправама, укључивањем мештана и других удружења, грађани и држава се припремају за будуће катастрофе.
У просторијама Градске управе Чачак 30. новембра 2017. године одржан је округли сто на тему Смањивања ризика од природних катастрофа. Представници управа и релевантних институција Града Чачка, као и представница Регионалног центра, директорка Горица Станојевић, кроз размену искустава и идеја, закључили су да заједничким снагама и напорима, могу да се предупреде и смање последице непогода. Планиране активности које ће бити реализоване у наредном периоду ће мештане, првенствено најмлађе, упознати и припремити за непогоде које се могу десити у будућности. Све активности имају за циљ подизање свети о неопходности личне и узајамне самозаштите. На крају округлог стола закључен је оквирни временски план за реализацију активности.

У ЦСУ у Крагујевцу одржан је састанак директора Мреже регионалних центара и центара за стручно усавршавање Србије

View the embedded image gallery online at:
https://rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeIdd984fbff31
У среду, 29. децембра 2017. године у ЦСУ у Крагујевцу одржан је састанак директора Мреже регионалних центара и центара за стручно усавршавање Србије. На састанку је разматран извештај о одржаној конференцији  „Одговорност директора у образовном систему  Републике Србије“ која је одржана 16. и 17. новембра у Врњачкој бањи. Закључак је да се око 400 директора окупило да  чује новине у образовном систему, као и друге актуелне теме из области образовања. На састанку су усаглашена мишљења око каталогизације радних места као и усаглашавање са статутима и оснивачким актима. Регионални центар у Чачку представљала је директорка, Горица Станојевић

Поред састанка Мреже, директорке РЦ у Чачку и РЦ у Ужицу, одржале су састанак са Биљаном Лајовић из Министарства просвете науке и технолошког развоја на којем су договарале заједничке активности везане за едукацију наставника, васпитача, стручних сарадника и директора.

У Регионалном центру одржана обука за службенике локалних самоуправа на тему „Закон о општем управном поступку“

View the embedded image gallery online at:
https://rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeId235756a1e0
Development Consulting Group d.o.o (DCG) из Београда спроводи обуке за запослене у локалним самоуправама на тему Примена закона о општем управном поступку, у оквиру пројекта “Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи” који финансира Европска унија и Савет Европе, а спроводи Савет Европе у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе и Сталном конференцијом градова и општина. У Регионалном центру Чачак одржан је дводневни семинар 27. и 28.новембра 2017, за локалне самоуправе Моравичког округа. Било је 20 учесника.

facebook banner

Број прегледа чланака
777536