ЦЕНТАР ЗА СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ

ЦЕНТАР ЗА СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ ЧАЧАК, СРБИЈА

Конференција „ОБРАЗОВАЊЕ ЗА БУДУЋНОСТ“ одржана у ЦСУ Чачак

У организацији  Центра за стручно усавршавање Чачак  и Факултета за економију, финансије и администрацију  из Београда, 18. маја 2019. године одржана је конференција  „ОБРАЗОВАЊЕ ЗА БУДУЋНОСТ“
Циљ скупа: Унапређивање компетенција директора, наставника, стручних сарадника, секретара, васпитача  за што квалитетнијеније образовање
Конференција је   „Глобални економски изазови“ - Проф. Др Горан Питић, Факултет за економију, финансије и администрацију Београд. Тема: „Дигитално доба, нова занимања и наше школе“ - Проф. Др Небојша Савић, Факултет за економију, финансије и администрацију Београд. Тема: „Да ли су тестови знања мерило знања“ - Доц. др Срђан Вербић,  Факултет за економију, финансије и администрацију Београд. „Аутоматизација писања месечног плана наставе“ - Проф.др Снежана Коњикушић, Факултет за економију, финансије и администрацију Београд. „Креативна интелигенција“ - Проф.др Милољуб Албијанић, Факултет за економију, финансије и администрацију Београд.
„Људски ресурси – носилац иновативности у образовању“ - Проф.др Бранка Драшковић, Факултет за економију, финансије и администрацију Београд. Присуствовало је 30 учесника.{gallery}aktelno/Fefa11_18/gallery}

Коришћење рачунара за припрему ефективније наставе

Акредитован семинар „Коришћење рачунара за припрему ефективније наставе“, каталошки број 318, одржан је 19. маја у ЦСУ у Чачку. Реализатори семинара су Душан Којић, мастер, Центар за стручно усавршавање Шабац и  Ђорђе Шарчевић, Мастер, основна школа „Жика Поповић„ Владимирци. Било је 15 учесника.

Потписан Меморандум о сарадњи ЦСУ Чачак и Факултета за економију, финансије и администрацију из Београда

18. маја 2019. године потписан је Меморандум о сарадњи између ЦСУ Чачак и Факултета за економију, финансије и администрацију  из Београда. Сарадња ће се односити на партнерско учешће на заједничким пројектима са међународним учешћем. Директорка ЦСУ Чачак, Горица Станојевић и декан ФЕФА факултета, Проф. Др Небојша Савић, истакли су колико је значајна сарадња ове две установе.

Радионица за даровиту децу "Математика за даровите“

15. маја 2019. године одржана је радионица "Математика за даровите".  Радионица је намењена ученицима старијих разреда који су надарени за математику. На њој су се решавали врло занимљиви задаци(пети и шести разред) као и задаци који ће им бити од велике помоћи у средњој школи( седми и осми разред). Радионица је била занимљива, креативна  и интерактивна Радионицу су реализовале  наставнице Јелена Ђорђић, Марија Стевановић, Светлана Радуловић, Катарина Никитовић, ОШ „Свети Сава“ Чачак.

 

Радионица „Математика у свету око нас“

Од игре, преко меморије, уз уметност кроз космос, до школе и науке...до МАТЕМАТИКЕ...

13. маја 2019. године одржана је радионица за децу основних школа. Радионицу су реализовале  наставнице Јелена Ђорђић, Марија Стевановић, Светлана Радуловић, Катарина Никитовић, ОШ „Свети Сава“ Чачак. Циљ радионице је био показати: да математика није досадна и непотребна наука, да је математика свуда око нас – применљива, занимљива и корисна, да можемо бити далеко од школе и науке, али не и од математике! Ученици су кроз логичке задатке  упознали другу страну математике. Учествовало је око 30 ученика.

Целодневна настава у школи и реализација еколошких активности у ОШ „Др Драгиша Мишовић“

12.  маја   2019. у  организацији  ЦСУ Чачак у  ОШ "Др Драгиша Мишовић" одржан је семинар Целодневна настава у школи и реализација еколошких активности. Семинар је подржао Центар за стручно усавршавање и наљлази се под редним бројем 403 у Каталогу програма. Ауторке семинара су: Љиљана Ђуровић, доктор дидактичко-методичких наука , ОШ „Момчило Настасијевић„, Горњи Милановац; Јелена Недељковић, професор разредне наставе, ОШ "Момчило Настасијевић", Горњи Милановац и  Драгана Никитовић, професор разредне наставе, ОШ "Момчило Настасијевић" Горњи Милановац.Циљ семинара је унапређивање наставног процеса; повећање компетенција наставног кадра за организовање и рад у целодневној настави и развој еко-педагошких компетенција.Било је 24 учесника.

Обука за наставу Грађанског васпитања одржана у ЦСУ у Чачку

У Центру за стручно усавршавање у  Чачку, 11. маја 2019. године,  одржан је  семинар  „Обука за наставу Грађанског васпитања “,под каталошким бројем 270. Семинар су реализовале Марија Вуловић и Зорица Димитријевић. Учествовало је 20 наставника.

Tрибина: "Математичке основе заштите тајности и интегритета података"

У оквиру манифестације МАЈ МЕСЕЦ МАТЕМАТИКЕ, у Научном клубу ЦСУ Чачак, 9. маја 2019. одржана је трибина „Математичке основе заштите тајности и интегритета података“.Трибину су водили др Душко Парезановић,директор Гимназије Ивањица и мр Драган Видаковић, професор у Гимназији Ивањица. Трибина је била намењена средњошколцима и изазвала је велико интересовање. Присуствовало је 70 ученика из Техничке и Економске школе у Чачку.

 

Oтварање манифестације“ МАЈ МЕСЕЦ МАТЕМАТИKЕ“ у Београду

Директорка  ЦСУ Чачка, представници ПУ "Сунце" из Горњег Милановца, представници ЦСУ Шабац присуствовали су отварању Манифестације“  МАЈ МЕСЕЦ МАТЕМАТИKЕ“  у Београду, а у организацији Центра за промоцију науке и Математичког института САНу. По први пут се математика повезала са географијом  „УПИШИ KООРДИНАТЕ,, и одвија се у преко 40 места у Србији, а у циљу развијања љубави према овој науци, неговању талената, функционалног знања, и интеграције у свакодневном животу.

Отворена манифестација ,,Мај месец математике“ у Научном клубу ЦСУ Чачак

9. маја 2019. године почела је манифестација ,,Мај месец математике“ уз подршку Града Чачка. Ученицима се обратио Владан Милић, помоћник градоначелника Чачка и пожелео деци да кроз игру још више заволе математику. Радионицом ,,Математичке заврзламе“, почеле су активности поводом манифестације ,,Мај месец математике “  у Центру за стручно усавршавање Чачак.

У радионици  је учествовало 30 ученика 3. разреда, најбољих математичара из сваког одељења ОШ,,Вук Караџић“ и 2 ученика ОШ,,Др Драгиша Мишовић“, која  су имала најбоља постигнућа на математичким такмичењима.Радионицу је водила и осмислила Јасминка Марић Глишовић, учитељиц у ОШ "Вук Караџић" у Чачку.

Циљ ове математичке радионице  је да се математика приближи ученицима, на другачији начин од уобичајеног школског приступа, да још више заволе математику кроз подстицај мисаоних процеса и тимског рада .Ученицима је дата прилика да кроз игру , на забаван и њима близак начин решавају проблемске ситуације мозгалица , танграма , пазли  , сарађујући  у групи или у пару  , размењују  и  примене своја знања и искуства . Радинице су у складу са  васпитно образовним програмом  и  прилагођене узрасту.

Да је радионица оправдала  свој циљ , говоре  идеје , осмеси, мишљења и евалуациони листићи ученика у току и на крају радионице.

facebook banner

Број прегледа чланака
1014609