РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЧАЧАК

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ - ЧАЧАК, СРБИЈА

Завршни сусрети за семинаре у организацији ОКЦ Бор

View the embedded image gallery online at:
http://rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeId84c1906708
ОКЦ Бор је у уторак 27. јуна 2017. године организовао завршне сусрете за све семинаре који се били реализовани у протеклом полугодишту. За семинаре које су учесници похађали у фебруару, марту, априлу и мају 2017. г. завршни сусрети организовани су у Регионалном центру Чачак и учесници су добили уверења за све семинаре које су похађали. Било је око 50 учесника.

Додела новчаних награда и признања ученицима чачанских школа, најуспешнијим у домену математике

View the embedded image gallery online at:
http://rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeId4d3d28f8ee
У уторак 27. јуна 2017. године у просторијама Регионалног центра за стручно усавршавање запослених у образовању, додељене су новчане награде и признања ученицима чачанских школа, најуспешнијим у домену математике. Ове награде обезбеђене су из „Фонда за награду младим математичарима“, чији је оснивач наставник математике у пензији Богдан Циврић. Награде су ове године добили Златан Васовић, ученик чачанске Гимназије, Никола Вучићевић, ученик ОШ „Вук Караџић“ и Бојан Јовичић, ученик ОШ „Свети Сава“ . Фонд је иначе установљен у част Милутину Достанићу, математичару и професору ПМФ у Београду.
Награде ученицима доделили су Богдан Циврић, Драгана Достанић, супруга Милутина Достанића и Љиљана Бојовић , професор латинског и француског језика у пензији и један од дародаваца ове фондације. Догађај је подржала Слађана Парезановић, начелница Школске управе у Чачку, која се у уводном говору обратила присутнима и  подржала  промовисање најбољих и најуспешнијих ученика.

Актив директора Моравичког округа одржан у Регионалном центру

View the embedded image gallery online at:
http://rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeIddfa4d1e3c8
У Регионалном центру, 12. јуна 2017. одржан актив директора основних и средњих школа Моравичког округа. Тема актива била је организација завршног испита школске 2016/17 и упис у средње школе 2017/18 године.

СУСРЕТИ УЧИТЕЉА ЧАЧКА у Регионалном центру

View the embedded image gallery online at:
http://rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeIdef9ef58143
У  суботу, 10. јуна 2017. године у Регионалном центру у Чачку су одржани традиционални СУСРЕТИ УЧИТЕЉА ЧАЧКА. У оквиру сусрета  одржани су следећи семинари: Упоришне тачке у математици, Лектира не боли, Сингапурска математика и Математика у малом,  акредитовани на 8 сати.
Богати садржаји акредиваног програма стручног усавршавања подстакли су 120 учитеља да пријаве своје учешће.

            Сусрети су били  прилика да се присутни учитељи упознају са најновијом понудом уџбеника и стручне литературе, па су издавачке куће БИГЗ, ЕДУКА; КЛЕТТ, ПЧЕЛИЦА,  истог дана  у периоду од  9,00 до 12 часова, у холу Регионалног центра  имали  штанд са најактуелнијим издањима.

Посета ученика ОШ „Степа Степановић“ Парку знања

View the embedded image gallery online at:
http://rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeId45994d38ff

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању угостио је ученике нижих разреда из ОШ „Степа Степановић“. Око 70 малишана из издвојених одељења Миоковци, Милићевци и Вранићи у пратњи својих учитеља посетило је Парк знања. Малишани су имали прилику да се упознају са инсталацијама које се налазе у парку, као и са кућицама знања и да проведу време у природном окружењу. У прелепом амбијенту Парка знања деца су уживала учећи у подстицајној средини.

У ОШ „Момчило Настасијевић“ у Горњем Милановцу одржане су НТЦ радионице за децу

View the embedded image gallery online at:
http://rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeIdd89b1b6fec
Регионални  центар  Чачак, у сарадњи са ауторима НТЦ учења, др Ранком Рајовићем и Урошем Петровићем, дечјим писцем организовао је радионице за децу. Радионице су држале  НТЦ водитељке Маја Миловић и Драгана Бабовић. Обуку је до сада прошло око 65 деце

У Регионалном центру одржана радионица „Повећање обухвата деце припремним предшколским програмом и првим разредом основне школе“

View the embedded image gallery online at:
http://rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeId67bc860d57
Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Сектор за предшколско и основно образовање и васпитање, Група за социјалну инклузију у сарадњи са УНИЦЕФ-ом, Црвеним крстом и Сталном конференцијом градова и општина, одржала је 31. маја 2017. године у Регионалном центру консултативну радионицу представника локалних заједница. Било је 45 учесника.

У Регионалном центру одржан први TelNet Meetup

View the embedded image gallery online at:
http://rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeIdf042d358a5
Први meetup је одржан у суботу, 27. маја 2017. године у Регионалном центру Чачак. Гости су били представници најуспешније домаће ИТ компаније - Нордеус, аутора познатог фудбалског менаџера Top Eleven.
Овако је текао ток догађаја: Увод - Александар Костић (TelNet); О Нордеусу - Милена Дулановић (Нордеус); Конкурентно програмирање у Јави- Петар Партлов (Нордеус); Питања (сви); Дружење (сви). Било је преко 60 учесника.
TelNet ће организовати едукативне догађаје у Регионалном центру у Чачку, као прилику заинтересованима за предавања и networking.

У Регионалном центру одржано предавање: "Улога стручног сарадника пре и након спољашњег вредновања"

View the embedded image gallery online at:
http://rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeId737228f3f1
У Регионалном центру, 18. маја 2017. године,  одржано је предавање: "Улога стручног сарадника пре и након спољашњег вредновања". Предавање је одржала Драгана Оцокољић, самостални просветни саветник Школске управе Крагујевац. Било је 40 учесника.

У Региналном центру одржан семинар „Обука за наставу Грађанског васпитања“

View the embedded image gallery online at:
http://rc-cacak.co.rs/vesti.html#sigFreeIde64ba00c15
У Региналном центру , у недељу 14. маја 2017. године  одржан је семинар  - Обука за наставу Грађанског васпитања.  Семинару је присуствовало 16 учесника.

facebook banner

Број прегледа чланака
718977